Provinskonvent - Jan Wallerbergs hemsida

Till innehåll

Huvudmeny:

Provinskonvent

Kyrkan
                        Provinskonvent 2018

  

En tillbakablick från Missionsprovinsens konventet 2018
 
Med tåg och buss via Stockholm, Herrljunga, Borås, Kinna och Torestorp var jag så framme på fredag kväll 12/10 till lärjungagården i Torestorp. Trevlig och gästvänlig personal hade ordnat med mat och husrum.
Själva konventet startade med morgonmässa. Jag vet inte hur många vi var. Kanske ett 50-tal. Men när vi sjung psalmerna lät det som flera hundra själar. Fina röster. Lyssna!
Nu är det så att det inom Missionsprovinsen finns begrepp och ord som exempelvis, Konsistoriet, missionsråd och läronämnd som jag inte bekant med. Allt detta bara för att säga att Jesus lever. Hur som helst upplevde jag hela dagen mycket positiv med en känsla av Guds närvaro genom Jesu Ande. Vi åt, fikade och hälsade igenkännande på varandra.
Biskop Roland sa att vi nu är medlemmar i International Lutheran Council, ILC och där räknar man med att få stor användning av oss.
Hälsningar framfördes också från dem som inte kunde närvara
En och annan av oss uttryckte sin positiva inställning till den egna församlingen
Sedan under själva förhandlingarna lyssnade jag till många intressanta inslag.
En hel del berörde ekonomin. Vilket ur mänsklig synpunkt är bekymmersam.
Men för det första säger Jesus: ”Bekymra er inte” för det andra har jag hört vid Provinskonventen att Herren är med oss.
Bengt Birgersson meddelade oss att ledstjärna för Mpr skall vara ”Han sände sitt ord och botade dem” psaltaren 107. Predikan som sedan Bengt höll, påminde om den som sankt Stefanus och Paulus höll till judarna och som jag uppfattade jag vara främst riktade till prästerna. Om nu inte också lekfolket kände till innehållet så är det ändå nyttigt att bli påmind om det i sin helhet.  Lyssna.
Hela programmet avslutades med val av biskop som skulle efterträda biskop Roland.
Det blev lite knappt med tiden då några av oss skulle passa tågtider.
Jag har inte de exakta röstningssiffrorna men jag tror de blev 48 för Bengt Ådahl och 16 för Gunnar Andersson och för Rolf Pettersson 15 röster
Bengt och Maria hade bil och körde Göran, Henrik och mig till Göteborg och därifrån tog vi oss vidare med tåg till Stockholm. Vi startade bilresan genom att Maria, Bengt och Göran stämde upp i lovsång, medan jag tittade ut på de vackra landskapen.
Så tackar jag då Jesus, som gjorde det möjligt för Roland, Bengt, Jakob och alla andra medverkande att åstadkomma denna minnesvärda dag.
Dagen efter på Tacksägelsedagen fick vi i Sankt Stefanus koinonia besök av 5 präster inom Mpr
Samt lyssna till en uppbygglig predikan och därefter samtal vid fika-bordet
Jan


Landskapsbild i närheten av Lärjungagården i Torestorp

 Några av försmlingen
Redovisning av ekonomin


Jag tror att David Appell här har något att förmedla gällande församlingars ekonomierRösträknare
Allt noggrant kontrollerat

Församlingen i spänd förväntan på resultatet av omröstningen


 
Tillbaka till innehåll | Tillbaka till huvudmeny